Today.ua

Як зменшити суми в платіжках за комуналку: поради Гончарука

Суми в платіжках за житлово-комунальні послуги можна зменшити, але для цього необхідно знизити обсяг споживання тепла. Прем'єр-міністр Олексій Гончарук радить українцям найпростіший шлях - термомодернізацію, яка дозволить зменшити їх на 30%.

Глава уряду підкреслив, що понад 60% у платіжках припадає на тепло і гарячу воду.

"Там є дві складових – ціна тепла (в якій майже 80% становить ціна газу) і обсяг споживання", – сказав Олексій Гончарук.

Прем'єр-міністр також нагадав, що українці, які мають які-небудь пільги по оплаті житлово-комунальних послуг, отримують квитанції, в яких вказана повна сума, без урахування пільг та субсидій. Таким чином, Кабінет міністрів почав другий етап монетизації пільг і субсидій. Якщо раніше перерахунок проводився на рівні підприємства комунальної сфери, то тепер ці розрахунки проводять органи соціального захисту населення.

Міністр енергетики Олексій Оржель також додав, що зараз вони працюють над новим пакетом рішень з енергоефективності з метою зменшення платіжок українців за житлово-комунальні послуги.

Завдяки модернізації та реновації житла платіжки наших громадян зменшаться на 30-40%.

Раніше апеляційний суд визнав, що ціни на газ, які діяли два з половиною роки, є незаконними. У зв’язку з цим українці отримали підстави для перерахунку платежів за газ і тепло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ