Пальмова олія - популярна добавка, надлишок якої в раціоні завдає шкоди здоров'ю. Багато хто і не здогадується, що пальмова олія може міститися в будь-яких молочних продуктах, випічці, фастфуді та улюблених багатьма снеках. Визначити наявність добавки у продуктах можна самостійно в домашніх умовах. Найпростіше це зробити на прикладі вершкового масла та сиру.
Якщо до складу вершкового масла виробник додав пальмову олію, то ви визначите це, діставши масло з холодильника і залишивши його в теплому місці. Натуральний продукт швидко розтане, а пальмовий не розплавиться навіть на сонці. Таке масло стане м'якшим, але форму збереже.
Щодо сиру, то натуральний сир на повітрі почне обвітрюватися, але свій колір не змінить. А ось змішаний з пальмовою олією сир почне жовтіти. І він не скисне, навіть якщо день пролежить без холодильника.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Те саме стосується і твердого сиру. Пальмова олія продовжує термін зберігання всіх продуктів, до складу яких входить. Натуральний твердий сир при кімнатній температурі почне засихати, але на ньому в жодному разі не почнуть з'являтися краплі, або тріщини, як відбувається з продуктом, що містить пальмову олію.
Раніше повідомлялося, що супермаркети відновили цінники на молочні продукти у жовтні.