Today.ua

Як швидко відмити сковорідку від жиру та нагару: названо п'ять ефективних народних засобів

Миття посуду - далеко не найулюбленіший обов'язок на кухні. Особливо ненависним для багатьох є миття сковорідок та каструль. Якщо мити посуд не ретельно, то згодом шар жиру та нагару накопичуватиметься, і тоді впоратися із забрудненнями буде не просто. Однак і для таких випадків є методи.

Відмити жирні сковорідки краще за побутову хімію допоможуть народні засоби. Залежно від поверхні сковорідки їх склад може відрізнятися.

Наприклад, емальовану сковороду або сковороду з нержавіючої сталі можна очистити за допомогою звичайної соди. Наносимо соду на вологу губку і починаємо терти сковороду з усіх боків. На сильно забруднені ділянки наносимо шар соди і заливаємо теплою водою, залишаємо на кілька хвилин, а потім відтираємо ганчіркою або губкою.

Якщо на сковороді залишилися залишки їжі, що пригоріла, необхідно насипати сіль, почекати, поки вона розм'якшить нагар, а потім почистити за допомогою губки. Найкраще в цьому процесі використовувати м'які металеві губки.

Сіль можна змішати з оцтом і насипати на дно сковороди. Спочатку сипеться сіль, потім заливається оцтом. Після цього ставимо сковороду на вогонь і чекаємо на закипання рідини, після чого додаємо кілька столових ложок харчової соди і зменшуємо вогонь. Через 20 хвилин, коли практично вся рідина зникне, знімаємо посуд з плити і добре промиваємо під гарячою водою.

Щоб відмити тефлонову або керамічну сковороду, візьміть м'яку губку та екологічний миючий засіб. Звичайна харчова сода в цьому випадку не підійде - так можна пошкодити шар покриття і посуд буде непридатний для подальшого використання.

Для чищення керамічної сковороди можна використовувати звичайну соду, а якщо серйозне забруднення – беріть кальциновану соду. Беремо 3 л води, 1 склянку засобу для миття посуду, 3-5 ст. л. такої соди. У теплий розчин поміщаємо сковороду та кип'ятимо близько 25-30 хвилин. Після кип'ятіння її потрібно добре промити під струменем гарячої води.

Раніше повідомлялося, як відмити липку етикетку із банок чи посуду за допомогою домашніх засобів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ