Як приготувати рибні котлети в духовці: рецепт від Євгена Клопотенка

Автор: Оксана Житнюк

Рибні котлети в духовці - це дуже смачна і корисна страва. До того ж, за рахунок запікання у духовці замість смаження, котлети виходять дуже дієтичними.

Як приготувати рибні котлети в духовці: рецепт від Євгена Клопотенка - today.ua

Своїм рецептом приготування такої страви поділився відомий український кулінар Євген Клопотенко.

"Такі котлети ідеально підійдуть для дітей, адже всі інгредієнти тут максимально корисні. Минтай з Аляски містить велику кількість вітамінів і корисних мікроелементів. До того ж котлети не смажаться, а запікаються, що зберігає максимум корисних властивостей", - запевнив Клопотенко.

Для приготування котлет вам знадобляться наступні інгредієнти:

Популярні зараз

В Україні критично низький рівень народжуваності, - Жолнович

У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

  • минтай — 2 філе;
  • панірувальні сухарі — 3 ст. л.;
  • вода — 200 мл;
  • яєчний жовток — 1 шт.;
  • цибуля — 1 шт.;
  • морква — 1 шт.;
  • буряк (залежно від розміру) — 1-2 шт.;
  • сіль та перець - за смаком.

Як приготувати рибні котлети з минтая

Філе риби треба розморозити, дати воді стекти, а потім пропустити через м'ясорубку. Одну цибулину і одну моркву треба почистити та порізати на такі шматки, які помістяться в м'ясорубку. Додайте овочі до рибного фаршу.

Панірувальні сухарі замочіть в холодній воді (100 мл буде достатньо) і залиште на 5-7 хвилин, щоб вони встигли набрякнути.

Потім сухарі додайте до фаршу, посоліть і поперчіть за смаком, ретельно все перемішайте. Також додайте один жовток і ще раз добре вимішайте фарш.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Буряк треба почистити та порізати слайсами товщиною 3-4 мм. Отримані слайси викладіть на дно форми для запікання, покривши ними дно. Можна трохи посолити шматочки буряка. Далі сформуйте з фаршу невеликі котлетки і викладіть на бурякову "подушку". Додайте в форму 100 мл води і поставьте у духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати голубці з грибами в пекінській капусті.

Головне