Яблучний пиріг - один з найпростіших та найпопулярніших десертів у всьому світі. На його приготування вам не доведеться витрачати багато часу, зусиль та коштів, адже в рецепті - тільки прості та доступні продукти.
Рецепт пирога с яблуками
Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- борошно - 1/2 склянки;
- вершкове масло - 200 г;
- курячі яйця - 3 шт.;
- цукор - 1/2 склянки;
- сметана - 1 склянка;
- кисле молоко - 2 столові ложки;
- сіль - половина чайної ложки;
- сода - половина чайної ложки;
- яблука - 1 кг;
- кориця мелена - 1 столова ложка;
- родзинки - 1 склянка.
Як приготувати пиріг з яблуками
Спочатку треба просіяти борошно та змішати його з содою. В цю суміш додайте сметану, вершкове масло, сіль, цукор та яйця. Вимішуйте тісто на столі, доки воно не стане однородним та еластичним.
Зробіть з тіста булку і поставте її у холодне місце, накривши серветкою. Тісто має настоятись протягом 25-30 хвилин.
Яблука треба почистити і натерти на крупній тертці, або ж порізати невеликими скибочками.
Половину тіста розгортайте шаром товщиною 1 см і викладіть на металевий лист.
На заготовку покладіть яблучний фарш, а зверху додайте цукор з родзинками та корицею.
З другої половини тіста треба вирізати смужки і зробити візерунок у вигляді сітки.
Пиріг покривається яйцем і випікається при температурі 190-200 градусів протягом 25-30 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати швидкий пиріг на кефірі з варенням.