Пампушки - це обов'язкове доповнення до справжнього українського борщу, але сучасні господині досить часто замінюють їх звичайним хлібом, щоб не витрачати надто багато часу на приготування обіду. Втім, існують досить прості і швидкі рецепти приготування пампушок, які варто взяти "на озброєння".
Як приготувати пампушки з часником до борщу за 20 хвилин
Для тіста вам знадобиться:
- 1 стакан теплої води (50-60 градусів);
- 1 стакан л. цукру;
- 3 ст. л. соняшникової олії;
- щіпка солі;
- 1 пакетик сухих дріжджів;
- 3 стакана борошна.
Для заправки:
- 1 ч. л. солі;
- 2 ст. л. соняшникової олії;
- 3 зубчики часнику;
- 50 мл холодної води;
- 0,5 пучка кропу.
Спочатку треба просіяти борошно. Потім змішайте в мисці воду з олією, цукром, сіллю, дріжджами і борошном. Замісіть тісто, щоб воно не прилипало до рук. Тісто має бути еластичним, щільної консистенції.
Духовку розігрійте до 180 градусів. З тіста зробіть невеличкі кульки, викладайте їх у змащену олією форму, щоб між кожною був хоча б один сантиметр відстані. Поставьте форму на 5 хвилин у тепле місце.
Для приготування заправки треба розтерти часник з сіллю, водою і олією. Це можна зробити у ступці або в блендері.
Випікати пампушки треба близько 15 хвилин.
Готові пампушки полийте заправкою.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт котлет по-київськи в домашніх умовах.