З понеділка, 24 лютого, в Україні святкують Масляну. Традиційно протягом тижня господині радують свої родини і гостей смачними млинцями. Ми розповімо один з найпростіших рецептів млинців на молоці, який точно не залишить байдужими тих, хто куштуватиме страву.
Для приготування млинців на молоці вам знадобиться:
- яйця - 3 шт.;
- сіль - 0,5 ч. л.;
- цукор - 1-2 ст. л.;
- пшеничне борошно - 125 г;
- молоко - 250 г;
- соняшникова олія - 2 ст. л.;
- вершкове масло - 50 г.
Рецепт приготування млинців на молоці
Перш за все яйця треба заздалегідь дістати з холодильника, щоб вони були кімнатної температури. Збийте їх за допомогою міксера до густої піни. До яєць потрібно додати трішки менше половини чайної ложки солі.
Тепер додайте цукор - приблизно 1-2 столові ложки.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Ще раз збийте суміш міксером, поки цукор не розтане.
Додайте до суміші просіяне борошно. Краще робити це поступово, щоб тісто було максимально однорідним.
Далі у тісто треба додати молоко кімнатної температури. Знову перемішайте суміш до однорідності.
Додайте столову ложку соняшникової олії, знову перемішайте. Бажано дати тісту настоятись декілька годин.
Смажити млинці бажано на важкій сковорідці, щоб тісто не підгоріло. Змастіть олією сковорідку перед першим млинцем та починайте смажити, виливаючи тісто ополоником.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт млинців зі шпинатом та грибами.