Картопляні зрази - дуже популярна традиційна українська страва. Рецептів зразів існує безліч - страву готують абсолютно по-різному, в залежності від регіону країни.
Кулінарний експерт Євген Клопотенко ознайомив українців зі своїм рецептом приготування аналогу зразів - "картопляників" з грибами.
"Сьогодні ми з вами будемо готувати картопляники. Для начинки в цей раз я вибрав гриби з цибулею. Це трохи нагадує картопляні зрази з грибами, тільки набагато смачніше. Картопляники випікаються в духовці, а не смажаться в олії, і виходять божественно ніжними", - сказав відомий український кухар.
Вам знадобиться:
- картопля - 5-6 шт.;
- борошно - 200 г;
гриби (печериці) - 200 г; - яйця - 3 шт.;
- вершкове масло - 20-25 г;
- часник - 2 зубчики;
- цибуля 1 шт.;
- сіль - 2-3 щіпки.
Як приготувати картопляники з грибами
Спочатку наріжте картоплю невеликими кубиками та поставте варитись, додавши часник і сіль. Варіть картоплю до готовності - приблизно 20 хвилин.
Дістаньте часник, злийте воду та зробіть з картоплі пюре. Додайте два жовтки і сіль, перемішайте, а тоді додайте борошно. Замісіть "картопляне тісто", воно має бути досить щільним.
Дрібно наріжте гриби та цибулю, обсмажуйте все це в рослинній олії (спочатку гриби, потім додайте цибулю). Коли гриби будуть готові, перекладіть їх на серветку, щоб на них не залишилось зайвої рідини і олії.
З "тіста" сформуйте пласкі кружечки, як для вареників. Додайте гриби та сформуйте кульки, які потім потрібно змастити жовтком.
Розігрійте духовку до 180 градусів та випікайте картопляники близько 20 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповіли рецепт дерунів по-буковинськи, запечених у горщиках.