Паска - головна страва на святковому столі у Великдень, який католики цього року відзначають 12 квітня, а православні - 19 квітня. Рецептів приготування цієї страви існує кілька десятків, проте, більшість господинь допускаються одних і тих самих помилок у приготуванні. Яких саме, розповімо вам прямо зараз, а також дамо поради щодо приготування ідеальних пасок.
Паска пригорає
З цією проблемою стикалася, напевно, кожна господиня хоча б раз у житті. Паски починають підгоряти, якщо ви заздалегідь нагріваєте деко в духовці, або ставите його занадто високо або занадто низько. Щоб паски не підгоряли, перед тим як ставити їх у духовку, застеліть деко пергаментним папером.
Тісто пасок падає
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Дуже важливо готувати тісто для паски з теплих інгредієнтів. Заздалегідь дістаньте з холодильника молоко і яйця, щоб вони були кімнатної температури. Холодні або гарячі продукти не підходять. Важливо, щоб на кухні, де буде стояти тісто, не було протягів, а також не відкривайте дверцята духовки під час випічки, інакше тісто "впаде" прямо в процесі приготування, і паски вийдуть не такими красивими.
Паска не пропікається всередині
Паска всередині не повинна бути сира. Щоб цього не сталося, контролюйте час приготування і випікайте паски не менше 30 хвилин, а великі паски вагою 1,5 кг і більше - не менше години. Перевірити готовність випічки можна зубочисткою. Відкривати духовку зайвий раз не потрібно, щоб тісто не впало, але коли ви побачите, що тісто піднялося до краю форми, можете перевірити його готовність, щоб переконатися напевно.
Паска не дістається з форми
Ідеальна форма для випікання паски - металева роз'ємна. Але якщо такої у вас немає, можна скористатися паперовими формочками, які добре знімаються і не пригорають. Діставати паску з форми можна тільки після того, як вона повністю охолоне. Тоді тісто не буде прилипати.
Тісто виходить не повітряним
Щоб ваші паски вийшли повітряними і мокрими, тісто потрібно довго вимішувати. Також важливо, щоб борошно було не надто ретельно просіяне, а ще у тісто можна додати трохи алкоголю - коньяку або рому, тоді великодні паски точно не будуть сухими усередині.
Раніше повідомлялося, як спекти смачні великодні паски на заварному тісті, від яких всі гості будуть у захваті.