Як приготувати хачапурі вдома: покроковий рецепт

Автор: Оксана Житнюк

Під час карантину українці не мають можливості відвідувати кафе та ресторани, щоб скуштувати незвичні для нашого столу страви. Але ми пропонуємо влаштувати справжню грузинську кухню у себе вдома. Візьміть собі "на озброєння" рецепт хачапурі по-аджарськи - ця страва дуже просто готується, та її точно оцінять ваші рідні!

Як приготувати хачапурі вдома: покроковий рецепт - today.ua

Для приготування хачапурі Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • імеретинський сир - 125 г;
  • пшеничне борошно - 100 г;
  • вершкове масло - 10 г;
  • оливкова олія - 1 чайна ложка;
  • сулугуні - 125 г;
  • сухі дріжджі - половина чайної ложки;
  • сіль - половина чайної ложки;
  • тепла вода - 50 г;
  • цукор - половина чайної ложки;
  • яйце - 1 шт.

Як приготувати хачапурі по-аджарськи вдома: покроковий рецепт

1. Дріжджі треба розчинити в ледь теплій воді. Змішайте окремо просіяне борошно, цукор та сіль. Додайте цю суміш у рідину. Влийте оливкову олію і починайте замішувати тісто. Вимішувати його треба до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Залиште тісто "відпочити" на 40 хвилин.

2. Розкатайте тісто у великий овал, в середину насипте сир - по половині кожного виду. Загорніть краї таким чином, щоб вийшов "човник". Всередину додайте залишки сиру.

3. Духовку розігрійте до 180 градусів та випікайте хачапурі протягом 15 хвилин.

Популярні зараз

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

4. Ретельно помийте яйце, білок відокремте від жовтка. В хачапурі покладіть жовток і шматочок вершкового масла. Їсти хачапурі треба відразу після приготування.

Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати картоплю в "рукаві".

Головне