Під час карантину українці не мають можливості відвідувати кафе та ресторани, щоб скуштувати незвичні для нашого столу страви. Але ми пропонуємо влаштувати справжню грузинську кухню у себе вдома. Візьміть собі "на озброєння" рецепт хачапурі по-аджарськи - ця страва дуже просто готується, та її точно оцінять ваші рідні!
Для приготування хачапурі Вам знадобляться наступні інгредієнти:
- імеретинський сир - 125 г;
- пшеничне борошно - 100 г;
- вершкове масло - 10 г;
- оливкова олія - 1 чайна ложка;
- сулугуні - 125 г;
- сухі дріжджі - половина чайної ложки;
- сіль - половина чайної ложки;
- тепла вода - 50 г;
- цукор - половина чайної ложки;
- яйце - 1 шт.
Як приготувати хачапурі по-аджарськи вдома: покроковий рецепт
1. Дріжджі треба розчинити в ледь теплій воді. Змішайте окремо просіяне борошно, цукор та сіль. Додайте цю суміш у рідину. Влийте оливкову олію і починайте замішувати тісто. Вимішувати його треба до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Залиште тісто "відпочити" на 40 хвилин.
2. Розкатайте тісто у великий овал, в середину насипте сир - по половині кожного виду. Загорніть краї таким чином, щоб вийшов "човник". Всередину додайте залишки сиру.
3. Духовку розігрійте до 180 градусів та випікайте хачапурі протягом 15 хвилин.
Популярні зараз
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Українські АЗС збільшили ціни на автогаз
Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу
Аналітики повідомили, як зміняться ціни на продукти харчування в Україні
4. Ретельно помийте яйце, білок відокремте від жовтка. В хачапурі покладіть жовток і шматочок вершкового масла. Їсти хачапурі треба відразу після приготування.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, як приготувати картоплю в "рукаві".