Заморожені овочі не менш корисні, ніж свіжі. Головне знати, як правильно їх заморожувати, щоб в них залишилися корисні вітаміни та елементи. Крім того, є овочі, консистенція та смак яких від заморозки не псуються. Сміливо можете заморожувати броколі та спаржу. Взимку смакувати цими овочами буде справжнє задоволення.
У морозилці капуста броколі ідеально зберігається при -18 градусів. За більш високих температур термін зберігання обмежується шістьма місяцями.
Підготуємо овочі до заморожування. Для цього суцвіття брокколі потрібно вимочити у солоній воді. Беремо 4 ч. л. солі на 1 літр води та залишаємо капусту в розчині на 15 хвилин.
Перед заморожуванням відокремлюємо суцвіття від ніжки капусти, видаляємо листя і вимочуємо капусту в холодній воді ще протягом години.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Після цього броколі потрібно підсушити і можна відправляти в морозилку. Найкраще заморозити спочатку суцвіття на дошці, а через годину перекласти їх по пакетах.
Спаржеву квасолю перед заморожуванням бажано відварити. Для заморозки краще брати молоденькі стручки. Поріжте спаржу після варіння на невеликі шматочки і покладіть в морозилку. Коли квасоля трохи заморозиться, дістаньте її та розкладіть по порційним пакетам. Зберігати спаржу в морозилці можна рік – до наступної осені.
Раніше повідомлялося, як заморозити перець та баклажани на зиму, щоб овочі не втратили смак та зовнішній вигляд.