Як правильно заморозити на зиму брокколі та спаржу, щоб в овочах залишилися вітаміни

Автор: Лобанова Єлизавета

Заморожені овочі не менш корисні, ніж свіжі. Головне знати, як правильно їх заморожувати, щоб в них залишилися корисні вітаміни та елементи. Крім того, є овочі, консистенція та смак яких від заморозки не псуються. Сміливо можете заморожувати броколі та спаржу. Взимку смакувати цими овочами буде справжнє задоволення.

Як правильно заморозити на зиму брокколі та спаржу, щоб в овочах залишилися вітаміни - today.ua

У морозилці капуста броколі ідеально зберігається при -18 градусів. За більш високих температур термін зберігання обмежується шістьма місяцями.

Підготуємо овочі до заморожування. Для цього суцвіття брокколі потрібно вимочити у солоній воді. Беремо 4 ч. л. солі на 1 літр води та залишаємо капусту в розчині на 15 хвилин.

Перед заморожуванням відокремлюємо суцвіття від ніжки капусти, видаляємо листя і вимочуємо капусту в холодній воді ще протягом години.

Популярні зараз

Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників

Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal

Деякі українки отримають $1000 на розвиток бізнесу

Українські АЗС збільшили ціни на автогаз

Після цього броколі потрібно підсушити і можна відправляти в морозилку. Найкраще заморозити спочатку суцвіття на дошці, а через годину перекласти їх по пакетах.

Як правильно заморозити на зиму брокколі та спаржу, щоб в овочах залишилися вітаміни

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Спаржеву квасолю перед заморожуванням бажано відварити. Для заморозки краще брати молоденькі стручки. Поріжте спаржу після варіння на невеликі шматочки і покладіть в морозилку. Коли квасоля трохи заморозиться, дістаньте її та розкладіть по порційним пакетам. Зберігати спаржу в морозилці можна рік – до наступної осені.

Раніше повідомлялося, як заморозити перець та баклажани на зиму, щоб овочі не втратили смак та зовнішній вигляд.

Головне