Today.ua

Як правильно варити гречку: цінні поради, щоб каша стала максимально корисною

Гречка вважається однією з найкорисніших круп, але важливо вміти правильно готувати її - тоді така каша принесе організму максимум користі. В гречці міститься цілий комплекс корисних речовин, тому ця крупа прекрасно підходить для дієтичного та дитячого харчування.

Зокрема, гречка збагачена поліненасиченими жирами, завдяки чому вживання гречки сприяє нормалізації ваги. Також у крупі є флавоноїди, вона має невисокий глікемічний індекс, містить фолієву кислоту, йод, фосфор, залізо, вітаміни PP і вітаміни групи В.

Для того, щоб гречка зберігала свої корисні властивості, необхідно її правильно готувати. Найпростіший спосіб приготування гречки - на воді. Така каша може бути як гарніром, так і самостійною стравою, якщо ви додасте в неї, наприклад, гриби.

Перед приготуванням з гречаної крупи необхідно вибрати камінчики, сміття і неочищені зерна - простіше кажучи, ретельно перебрати крупу.
Також її необхідно мити. Робити це треба холодною водою і декілька разів. Варять гречку в чистій питній воді, початково вона повинна бути холодною. На один стакан гречки беріть дві склянки води.

Ще один важливий момент: при приготуванні гречаної каші сіль додавайте на початку приготування.

Після кипіння варіть кашу на мінімальному вогні 20-25 хвилин. Коли вона буде готова, вся вода википить з каструлі.

Нагадаємо, раніше було названо найкориснішу кашу для зміцнення імунітету під час карантину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ