Як правильно заварити шипшину: два рецепти смачного вітамінного чаю

Автор: Анастасия Березовская

Шипшина - дуже корисний продукт, який не тільки зміцнює імунітет, але й корисний при холециститі, розладах кишечника і панкреатиті. Однак більшість заварює цю чудо-ягоду зовсім не правильно, вбиваючи в ній всі корисні властивості.

Як правильно заварити шипшину: два рецепти смачного вітамінного чаю - today.ua

Дієтологи розкрили основні правила при приготуванні настою з шипшиною, а ми поділилися двома рецептами смачного ароматного осіннього чаю.

Як правильно заварювати шипшину?

Перед приготуванням свіжої або сухої шипшини її потрібно добре вимити під проточною водою, щоб змити бруд і пил.

Відмінний спосіб заварити шипшину – у термосі. Дволітровий термос потрібно заповнити на 1/3 ягодами та залити гарячою водою, але не окропом. Після цього закручуємо кришку, тому настій збереже максимум корисних властивостей. Залишаємо шипшину на 8-10 годин, а після вживаємо як лікувальний настій.

Популярні зараз

В Україні запровадять новий документ для військовозобов'язаних, - Генштаб ЗСУ

В Україні різко подорожчали земельні ділянки: названо нову ціну за гектар

ПриватБанк назвав причину затримки виплати пенсій українців: як отримати гроші

Українські біженці у Німеччині відмовляються від роботи, - Bild

Як правильно заварити шипшину: два рецепти смачного вітамінного чаю

Заварити шипшину можна на плиті. У каструлю потрібно налити 0,5 л теплої води та додати 2 столові ложки шипшини, накрити кришкою та потримати 30 хвилин. Після цього включити найменший вогонь та готувати ягоди ще півгодини.

Чай з шипшиною, корицею та горіхами – рецепт

Складові:

  • 30 г шипшини
  • 1 паличка кориці
  • 30 г волоських горіхів
  • 0,5 склянки чорного чаю
  • Вода

Спосіб приготування:

Шипшину нарізаємо ножем або подрібнюємо в блендері. Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді та теж перебиваємо блендером. Корицю розламуємо на кілька частин. Всі інгредієнти змішати і помістити в банку або трикотажний мішечок залишити на 5-10 днів, щоб збагатити вміст ароматом.

Для того, щоб заварити ароматний осінній чай, достатньо додати 1 ст. л. суміші, яку треба залити 300 мл гарячої води, але не окропом, настояти 15 хвилин, процідити, нагріти і пити.

Як правильно заварити шипшину: два рецепти смачного вітамінного чаю

Чай з шипшиною та журавлиною – рецепт

Складові:

  • 1,5 ст. л. шипшини
  • 1 ст. л. журавлини
  • 1 ст. л. зеленого чи чорного чаю
  • 600 мл води

Спосіб приготування:

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Змішуємо в заварнику журавлину, шипшину і розминаємо їх ступкою, додаємо чай і заливаємо гарячою водою, але не окропом. Даємо настоятися 15-20 хвилин, проціджуємо, нагріваємо та п'ємо.

Нагадаємо, дієтологи розповіли, як правильно пити чай із лимоном.