Шипшина - дуже корисний продукт, який не тільки зміцнює імунітет, але й корисний при холециститі, розладах кишечника і панкреатиті. Однак більшість заварює цю чудо-ягоду зовсім не правильно, вбиваючи в ній всі корисні властивості.
Дієтологи розкрили основні правила при приготуванні настою з шипшиною, а ми поділилися двома рецептами смачного ароматного осіннього чаю.
Як правильно заварювати шипшину?
Перед приготуванням свіжої або сухої шипшини її потрібно добре вимити під проточною водою, щоб змити бруд і пил.
Відмінний спосіб заварити шипшину – у термосі. Дволітровий термос потрібно заповнити на 1/3 ягодами та залити гарячою водою, але не окропом. Після цього закручуємо кришку, тому настій збереже максимум корисних властивостей. Залишаємо шипшину на 8-10 годин, а після вживаємо як лікувальний настій.
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Заварити шипшину можна на плиті. У каструлю потрібно налити 0,5 л теплої води та додати 2 столові ложки шипшини, накрити кришкою та потримати 30 хвилин. Після цього включити найменший вогонь та готувати ягоди ще півгодини.
Чай з шипшиною, корицею та горіхами – рецепт
Складові:
- 30 г шипшини
- 1 паличка кориці
- 30 г волоських горіхів
- 0,5 склянки чорного чаю
- Вода
Спосіб приготування:
Шипшину нарізаємо ножем або подрібнюємо в блендері. Горіхи обсмажуємо на сухій сковороді та теж перебиваємо блендером. Корицю розламуємо на кілька частин. Всі інгредієнти змішати і помістити в банку або трикотажний мішечок залишити на 5-10 днів, щоб збагатити вміст ароматом.
Для того, щоб заварити ароматний осінній чай, достатньо додати 1 ст. л. суміші, яку треба залити 300 мл гарячої води, але не окропом, настояти 15 хвилин, процідити, нагріти і пити.
Чай з шипшиною та журавлиною – рецепт
Складові:
- 1,5 ст. л. шипшини
- 1 ст. л. журавлини
- 1 ст. л. зеленого чи чорного чаю
- 600 мл води
Спосіб приготування:
Змішуємо в заварнику журавлину, шипшину і розминаємо їх ступкою, додаємо чай і заливаємо гарячою водою, але не окропом. Даємо настоятися 15-20 хвилин, проціджуємо, нагріваємо та п'ємо.
Нагадаємо, дієтологи розповіли, як правильно пити чай із лимоном.