Today.ua

Як подовжити життя на декілька років: вчені розкрили секрет правильного споживання кави

Якщо правильно вживати каву, вона не тільки не нашкодить організму, а ще й буде корисною. Більш того, якщо пити якісну натуральну каву в помірній кількості, можна навіть на декілька років подовжити собі життя. До таких висновків прийшли вчені США.

Вчені заявили, що цей ароматний напій захищає від хвороби Альцгеймера. Також, згідно з їхніми висновками, вживання кави зворотньо пропорційно пов'язано з ризиком смертності від усіх причин, незалежно від віку, ваги, споживання спиртного, куріння і наявності кофеїну в каві.

"Кава містить велику кількість вітамінів і мінералів, є одним з найбільших джерел антиоксидантів в раціоні харчування. Численні дослідження довели, що кава покращує здоров'я печінки, допомагає спалювати жир і покращує фізичну працездатність. Таким чином, кава подовжує життя: у тих, хто п'є її, ризик смерті протягом 20-річного періоду знижується на 30 відсотків", - запевняють вчені.

Таким чином, ароматний напій може бути дуже корисним, але варто пам'ятати, що мова йде про якісну каву та помірне споживання.

Раніше також повідомлялось, що за даними медиків, правильне вживання кави запобігає виникненню проблем з печінкою і хвороби Паркінсона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ