Яблучний пиріг по-англійськи: традиційний рецепт випічки, яка довго не черствіє

Автор: Лобанова Єлизавета

Сезон випічки з яблуками ще не завершився, тому якщо ви ще не готували традиційну яблучну випічку, яку люблять в Англії, то є з чим експериментувати. Йдеться про пиріг, родом із графства Корнуолл. В його основі лежить пісочне тісто та багато яблук.

Яблучний пиріг по-англійськи: традиційний рецепт випічки, яка довго не черствіє - today.ua

Яблучний пиріг по-англійськи

Інгредієнти:

  • Яблука - 4 шт.
  • Вершкове масло - 200 г
  • Сметана - 100 г
  • Яйця - 3 шт.
  • Пшеничне борошно - 250 г
  • Цукор - 150 г
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Коричневий цукор – 3 ст.л.

Яблучний пиріг по-англійськи: традиційний рецепт випічки, яка довго не черствіє

Для початку потрібно розтерти цукор з м'яким вершковим маслом. Потім додайте ванільний цукор і ще раз добре перемішайте.

Популярні зараз

Daewoo Lanos наступного покоління із пакетом S-Line показали в Україні

Як вчинять з ухилянтами від мобілізації, які не оновлять свої облікові дані: послідовність дій ТЦК

Росія обирає напрямок для нового наступу: в ISW назвали варіанти

В Україні розпочато формування жіночого військового підрозділу

Яєчні білки відокремте від жовтків і відправте на якийсь час у холодильник. Жовтки потрібно додати у масляну суміш.

Потім до олії та жовтків додайте сметану, все добре перемішайте міксером.

Всипте просіяне борошно і розпушувач, ще раз перемішайте.

Вийміть білки з холодильника і збийте їх до стійкої піни, введіть в тісто, акуратно помішуючи лопаткою.

Тісто викладіть у форму, змащену вершковим маслом.

На тісто зверху тепер викладаємо нарізані очищені від шкурок яблучні часточки, присипаючи зверху коричневим цукром.

Ставимо яблучний пиріг у духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 С і запікаємо до готовності. Готовність випічки можна перевірити дерев'яною шпажкою.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Приємного апетиту та чаювання!

Раніше повідомлялося, як приготувати карамельну шарлотку з апетитною скоринкою.