Today.ua

“Вишневі кісточки не люструєш“: Супрун накинулася на Зеленського після заяви про люстрацію

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун відповіла на заклик президента України Володимира Зеленського люструвати всіх чиновників часів правління Петра Порошенка.

Президент пропонує люструвати всіх депутатів, міністрів та чиновників, які обіймали свої посади в період з 23 лютого 2014 року по 19 травня 2019 року. Він записав відеозвернення, в якому також проговорився і про роботу Супрун.

"Для чого мені міністри, які розповідають, що українці дуже багато їдять. Які будують дороги тільки у власному Facebook і народжують дітей в Америці. Які угробили здоров'я нації і розповідають про шкоду вишневих кісточок", - заявив Зеленський.

Супрун відреагувала на тезу про "вишневі кісточки" на своїй сторінці в Facebook, тим самим потроливши президента за його промову.

"Всім відомо про "небезпеку" кісточок. Поки не можна люструвати їх, але все ж є чимало переваг і від споживання вишень. Як і від трансформації системи охорони здоров'я. І хоча наші тексти досить об'ємні, виходить, що їх же дочитують до кінця навіть в Офісі президента України Володимира Зеленського. Так, наприклад, ціла нація може дізнатися, що вишневі кісточки можуть убити", – написала вона.

Супрун розповіла, що плюси від споживання цих ягід можна пов'язати з користю медичної реформи в Україні.

"Антоціани – речовини, що забарвлюють вишню, мають протипухлинні властивості і стримують розвиток раку прямої кишки", – написала міністр, зазначивши, що саме зміни в медицині дозволили купувати більше необхідних препаратів для онкохворих українців.

Раніше Уляна Супрун підтримала законопроект про дематюкацію, зазначивши, що "влучно і точно застосована лайка, що описує наше ставлення до ситуації, корисна для здоров'я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ