Today.ua

ВООЗ напророкувала світові нову пандемію після коронавіруса

Глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що поточна пандемія коронавіруса не стане останньою для людства, і попередив, що країнам потрібно зміцнювати системи охорони здоров'я для подальшої боротьби з іншими епідеміями, які вже не за горами.

За словами глави ВООЗ, коронавірус показав неготовність систем охорони здоров'я до боротьби з пандемією. Щоб уникнути подібної ситуації в майбутньому, необхідно добре зміцнити охорону здоров'я в кожній країні.

Крім того, в ВООЗ закликають країни світу вирішувати глобальні проблеми, такі як зміна клімату і захист тварин, адже спроби вберегти здоров'я людей приречені на невдачу без вирішення цих питань.

На думку керівника ВООЗ, коронавірусна криза не буде останньою пандемією, і засудив недалекоглядну розтрату грошей на боротьбу зі спалахами СOVID-19, якщо нічого не робиться для підготовки до наступного спалаху.

Тедрос Аданом Гебрейесус нагадав, що в першому щорічному звіті Глобальної ради з питань моніторингу готовності світу до надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я за вересень 2019 року, опублікованому за кілька місяців до спалаху коронавіруса, було застереження, що світ не готовий до потенційно руйнівних пандемій. Згідно з даними з офіційних джерел, від коронавіруса вже загинули не менше 1,75 млн осіб, і з моменту спалаху, зареєстрованого в Китаї в грудні минулого року, було зафіксовано майже 80 мільйонів випадків зараження. Гебрейесус підкреслив, що наслідки пандемії виходять далеко за рамки самої хвороби і "мають далекосяжні наслідки для суспільства і світової економіки".

Нагадаємо, Євросоюз 27 грудня розпочав масову вакцинацію громадян від коронавіруса.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ