Today.ua

“Вона споконвіку російська“: соратники Путіна приголомшили заявою про річку Дніпро

Водна блокада Україною анексованого Криму стала приводом для обурення росіян. Як відомо, 13 серпня влада Криму заявила, що буде просити Росію ініціювати переговорний процес з керівництвом України про поставку на півострів води з Дніпра. Українська сторона зазначила, що Крим є територією України, тому Росія не може ставити в міждержавних відносинах питання, пов'язані з Кримом. Крім того, Росії нагадали, що Україна перекрила технологічну споруду (канал), а не русло Дніпра.

Скандальний ведучий ток-шоу "60 хвилин" на телеканалі "Росія 1" Євген Попов заявив про те, що річка Дніпро споконвіку російська, а українці заборонили кримчанам користуватися російською водою з їхньої ж річки.

"Українська влада, яка уявила себе повелителями річок і каналів, до такої міри захопилася водної блокадою нашого Криму, що взагалі забула, що велика річка Дніпро крізь ліси і гори мчить свої води в Україну з території Смоленської області через наших братів білорусів", – видав соратник путінського режиму.

Попов також пожартував про анексію Криму і зазначив, що в окупантів нібито є повне право користуватися українськими водними ресурсами.

"Хочу просто нагадати братам-українцям, що Смоленськ був, якщо вже йти по стопах української влади, анексований князем Олегом ще в 882 році. Відповідно, Крим має абсолютно законне право на постачання здавна російської дніпровської води", - додав ведучий.

https://youtu.be/t7jVI2Mh0h8

Раніше повідомлялося, що постійний представник президента в окупованому Росією Криму Антон Кориневич прокоментував ситуацію щодо закликів про відновлення постачань Україною дніпровської води на територію півострова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ