Буряк і морква - сезонні зимові овочі, які наситять ваш організм багатьма необхідними вітамінами. Є безліч рецептів простих страв, до складу яких входять обидва овочі. Пропонуємо до вашої уваги один простий, і в той же час оригінальний салат, до якого також входять такі інгредієнти як чорнослив, часник, родзинки та горіхи. Вийде справжня вітамінна бомба.
На приготування салату піде 10 хвилин, якщо заздалегідь зварити овочі. Використовуйте для заправки домашній майонез, і перед подачею на стіл дайте салату трохи настоятися в холодильнику.
Вітамінний салат з вареного буряка та сирої моркви
Інгредієнти:
- буряк – 1 шт.;
- морква – 1-2 шт.;
- твердий сир – 150 г;
- чорнослив – 100 г;
- родзинки - 50 г;
- часник - 3 зубчики;
- майонез – 200 г;
- ядра волоських горіхів – 100 г.
Чорнослив та родзинки потрібно залити окропом на десять хвилин, після чого чорнослив нарізати тонкими смужками.
Варені або запечені буряки почистіть і натріть на великій тертці. Потім натріть на тертці сиру моркву. Змішайте окремо чорнослив із буряком, а моркву із ізюмом. Додайте сіль за смаком.
Твердий сир натріть на великій тертці і змішайте з часником, пропущеним через часник. Можна замінити твердий сир у салаті на плавлений сирок.
Салат викладається шарами, кожен із яких змащується майонезом. Першими йдуть буряки з чорносливом, другий шар - твердий сир з часником, третій шар - морква з родзинками, зверху посипаємо салат волоськими горіхами.
Щоб приготувати домашній майонез, відокремте жовтки від білків, додайте до жовтків сіль, цукор та гірчицю та починайте збивати міксером на низькій швидкості. Продовжуючи збивати, поступово, потрохи вливайте оливкову олію і збивайте ще швидше, поки майонез не загусне.
Смачного!
Раніше повідомлялося, як швидко відварити буряк, щоб він зберіг яскравий колір.