Вінегрет готують майже в кожній родині. Цей вітамінний салат особливо популярний в зимовий час, проте і в інші сезони його можна сміливо готувати, експериментуючи з інгредієнтами. Якщо в класичний рецепт вінегрету додати, наприклад, оселедець, тоді смак страви для вас стане абсолютно новим і несподіваним. Порадуйте своїх близьких таким варіантом вінегрету і подивіться на реакцію!
Рецепт вінегрету з оселедцем
Інгредієнти:
- морква — 2 шт.,
- картопля — 2 шт.,
- буряк — 2 шт.,
- солоні огірки — 3 шт.,
- цибуля ріпчаста — 1 шт.,
- слабосолоний оселедець — 150 г філе.,
- сіль - за смаком.
Для заправки:
- гірчиця — 2 ст. л. без верху,
- яйце (жовток) — 2 шт.,
- вино біле сухе — 2 ст. л.,
- оцет — 2 ст. л.,
- цукор — 2 ст. л.,
- бульйон м'ясний — 2 ст. л.,
- олія рослинна — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
- Картоплю, буряк і моркву потрібно добре помити і відварити або запекти у фользі. Запечені овочі будуть корисніші і соковитіші.
- Потім алийте овочі холодною водою, щоб шкірку було простіше чистити. Далі почистіть овочі та наріжте їх дрібними кубиками. Огірки очистить від шкірки і насіння і також наріжте кубиками. Цибулю беріть по смаку. Однієї дрібно нарізаної цибулини на таку порцію має вистачити.
- Оселедець наріжте дрібними кубиками, змішайте з огірками і овочами у тарілці.
- Для приготування соусу змішайте всі необхідні для заправки інгредієнти і поставте їх на вогонь в невелику каструльку. Постійно помішуйте соус, поки він не дійде до кипіння. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Коли соус трохи охолоне, заправте їм салат.
Замість оселедця ви можете додати у вінегрет квасолю або зелений горошок. Деякі господині також експериментують з грибами та квашеною капустою.
Раніше повідомлялося, як приготувати весняний салат "Олів'є" з курячим філе і зеленою цибулею.