Today.ua

Вінегрет з “родзинкою“: простий рецепт корисного салату з секретним інгредієнтом

Вінегрет готують майже в кожній родині. Цей вітамінний салат особливо популярний в зимовий час, проте і в інші сезони його можна сміливо готувати, експериментуючи з інгредієнтами. Якщо в класичний рецепт вінегрету додати, наприклад, оселедець, тоді смак страви для вас стане абсолютно новим і несподіваним. Порадуйте своїх близьких таким варіантом вінегрету і подивіться на реакцію!

Рецепт вінегрету з оселедцем

Інгредієнти:

Для заправки:

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, буряк і моркву потрібно добре помити і відварити або запекти у фользі. Запечені овочі будуть корисніші і соковитіші.
  2. Потім алийте овочі холодною водою, щоб шкірку було простіше чистити. Далі почистіть овочі та наріжте їх дрібними кубиками. Огірки очистить від шкірки і насіння і також наріжте кубиками. Цибулю беріть по смаку. Однієї дрібно нарізаної цибулини на таку порцію має вистачити.
  3. Оселедець наріжте дрібними кубиками, змішайте з огірками і овочами у тарілці.
  4. Для приготування соусу змішайте всі необхідні для заправки інгредієнти і поставте їх на вогонь в невелику каструльку. Постійно помішуйте соус, поки він не дійде до кипіння. Посоліть і поперчіть за смаком.
  5. Коли соус трохи охолоне, заправте їм салат.

Замість оселедця ви можете додати у вінегрет квасолю або зелений горошок. Деякі господині також експериментують з грибами та квашеною капустою.

Раніше повідомлялося, як приготувати весняний салат "Олів'є" з курячим філе і зеленою цибулею.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ