Today.ua

Відведення ООС по всій лінії фронту: Зеленський в Європі зробив нову заяву

Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з латвійським лідером назвав російську агресію саме «російською агресією», хоча раніше намагався уникати таких формулювань. Коментуючи підсумки зустрічі представників Тристоронньої контактної групи в Мінську, на якій сторони не змогли домовитися про розведення сил на Донбасі, президент Зеленський заявив, що "семиденний строк тиші — не новина для переговірників. Будемо чекати його дотримання. Це має зафіксувати ОБСЄ. Два дні була тиша, будемо чекати, а потім вже говорити про відведення».

«Якщо буде сім днів тиші і ми всі, а не тільки наша сторона, будуть готові до відведення сил, то будуть наступні кроки, які ми готові обговорювати», — додав Володимир Зеленський.

Володимир Олександрович також повідомив, що 15 жовтня від куль ворожих снайперів загинули двоє українських бійців.

Раніше на переговорах у Мінську представники України заявили, що виконання політичного блоку Мінських угод можливо тільки за умови виконання низки вимог, зокрема, розпуску групировок "ЛНР" та "ДНР", повного припинення вогню; забезпечення ефективного моніторингу СММ ОБСЄ на всій території України; виведення з території України збройних формувань іноземних військ і військової техніки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ