Today.ua

Відсьогодні українці отримуватимуть субсидії готівкою

У понеділок, 4 березня, в Україні починають виплачувати субсидії за комунальні послуги готівкою. Першими гроші отримають ті громадяни, яким субсидія була призначена в 2018 році.

Субсидії пенсіонерам нарахують разом із пенсіями. Тим, у кого є пенсійна картка, гроші будуть зараховані туди. Тим, у кого її немає, гроші принесе листоноша. Всі інші українці зможуть отримати грошову допомогу у будь-якому відділенні в "Ощадбанку" з 12 березня. Для цього при собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційній код.

Якщо субсидіант не має поточного рахунку в "Ощадбанку", служби соцзахисту надішлють адресне повідомлення про суму призначеної субсидії та механізм її виплати через "Ощадбанк". При отриманні першої субсидії в грошовій формі через систему грошових переказів "Швидка копійка" субсідіанту запропонують відкрити поточний рахунок. Це дозволить при зарахуванні подальших платежів отримувати від "Ощадбанку" SMS-повідомлення про надходження. Не потрібно буде кожен раз відвідувати відділення для отримання коштів – вони будуть автоматично зараховуватися банком на карту.

Рахунки за комунальні послуги за лютий 2019 року субсидіантам надійдуть без урахування субсидії. Її в березні видадуть готівкою тим, кому допомога була призначена у 2018 році. Отриманими грошима субсидіант повинен самостійно розрахуватися за лютневі комунальні платежі. Гроші, які залишаться після оплати комуналки, домогосподарство може використовувати на власні потреби.

Нагадаємо, 1 березня в Україні розпочалася монетизація субсидій на комунальні послуги.

Раніше міністр соціальної політики Андрій Рева повідомляв, що в середньому по Україні сума субсидії складе 1681 гривню. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ