Today.ua

Верховний суд відмовився розглядати законність призначення Андрія Богдана главою АП

Верховний суд України не буде розглядати позовні заяви щодо призначення Андрія Богдана главою Адміністрації президента, що надійшли від організації «Громадський люстраційний комітет» і від приватної особи. Про це повідомляється на сторінці суду у "Фейсбуці". Нагадаємо, до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного суду надійшло дві позовні заяви про визнання протиправним та скасування Указу президента щодо призначення адвоката олігарха Ігоря Коломойського главою АП.

"Верховний суд відмовив у відкритті провадження у справі, мотивуючи тим, що право на оскарження індивідуального акта суб'єкта владних повноважень надано особі, щодо якої цей акт прийнятий або прав, свобод та інтересів якої він безпосередньо стосується. Оскільки позивач не є учасником (суб'єктом) правовідносин за призначенням А. Богдана главою Адміністрації президента України, то такий указ не породжує для позивача права на захист, тобто право на звернення з цим позовом», — йдеться в повідомленні Верховного суду.

Раніше Today.ua писав, що особистий адвокат українського олігарха Ігоря Коломойського Андрій Богдан очолив АП, незважаючи на закон про люстрацію.

Його пообіцяли звільнити з займаної посади, якщо Конституційний суд визнає, що закон «Про очищення влади» відповідає нормам Конституції України.

У свою чергу український олігарх Ігор Коломойський переконаний, що його колишній адвокат дуже потрібен новому президенту Володимиру Зеленському та його адміністрації, оскільки добре розуміється на тому, як влаштований документообіг та які документи можна підписувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ