Today.ua

Верховна Рада підтримала закон про покращення соціальних послуг в Україні

Сьогодні, 17 січня, Верховна Рада ухвалила в цілому законопроект №4607 "Про соціальні послуги". Голосування підтримали 230 народних депутатів. Про це повідомили у прес-службі парламенту.

Протягом двох днів депутати розглянули приблизно 500 поправок до документа. Голосування відбулося з урахуванням поправки №212, у якій прописано повноваження районних державних адміністрацій, виконавчих органів міських рад міст обласного значення, рад об'єднаних територіальних громад у сфері надання соціальних послуг. За словами голови фракції "Народний фронт" Максима Бурбака, без цієї правки "закон не працюватиме".

У тексті закону йдеться про основні організаційні та правові засади надання соціальних послуг, спрямованих на профілактику складних життєвих обставин, допомогу в їх подоланні громадянам (особам), сім'ям, дітям, молоді.

Закон покликаний активізувати реформу системи надання соціальних послуг, залучити до їх надання громадські організації і поліпшити їх якість.

Раніше Верховна Рада проголосувала за спрощену процедуру переходу церковних громад до Православної церкви України.

Today.ua повідомляв, що Кабмін затвердив перелік захворювань, які дають право на отримання соціальної допомоги від держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ