Макаронні вироби є в раціоні, напевно, кожної людини. Але чи справді їх можна їсти всім? Вчені розповіли, кому варто уникати цього виду їжі.
Кому не можна їсти макарони?
Макаронні вироби, навіть із твердих сортів пшениці, протипоказані при ожирінні, розладі шлунка, діабеті, дітям до трьох років та людям з непереносимістю глютена.
Це продукт із високою калорійністю, тому його потрібно вживати не рідше одного разу на тиждень. Також варто бути обережніше жінкам, схильним до набору ваги, або тим, що мріють скинути зайву вагу.
Не рекомендується вживання макаронів жінкам на останніх термінах вагітності, оскільки страва може спровокувати порушення роботи кишечника (запор).
Популярні зараз
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Заборонено вживання макаронних виробів при отруєнні, запорі чи проносі, оскільки цей продукт лише погіршить загальний стан.
На момент загострення атопічного дерматиту також необхідно відмовитися від макаронів.
При проблемах з шлунково-кишковим трактом (гастритом, панкреатитом, холециститом) можна їсти тільки макарони з твердих сортів пшениці, без кислих і гострих соусів, які провокують подразнення.
А ось при виразці шлунка макарони з твердих сортів пшениці якраз протипоказані. Страва повинна бути розвареною і дуже м'якою, не повинно бути багато олії, приправ і соусів, макарони не можна їсти як гарячими, так і холодними.
При цукровому діабеті можна лише макарони із твердих сортів пшениці, але без висівок.
Нагадаємо, вчені розповіли, чи небезпечно для здоров'я пити з немитої чашки з нальотом чаю чи кави.