Вчені Гарвардського університету спільно з фахівцями Школи громадської охорони здоров'я і Жіночого госпіталю Бригама (США) прийшли до висновку, що люди, в раціоні яких присутній перець чилі, живуть на 12-14% довше, ніж противники гострої їжі.
"Серед людей, які часто вживали страви з перцем, ми нарахували на 14% більше довгожителів. Любителі перченого рідше вмирали від проблем із серцем, легенями і у зв'язку з онкологічними захворюваннями", - констатували автори дослідження.
Було доведено, що регулярне вживання перцю чилі знижує ймовірність виникнення захворювань серцево-судинної та дихальної системи, що найчастіше стає причиною смерті.
Вчені проаналізували дані 487 375 осіб у віці від 30 до 79 років, які китайські експерти збирали 7 років в рамках загальнонаціонального дослідження. За цей період відбулося близько 20 тисяч смертей. Після докладного розбору раціону харчування цих людей, був виявлений прямий зв'язок між вживанням перцю чилі і тривалістю життя.
Сучасні дослідження показують, що капсаїцин, що міститься у перці чилі, не дає набрати зайві кілограми, бере участь у регуляції артеріального тиску, має антимікробні властивості та покращує корисну шлунково-кишкову мікрофлору.
Раніше американські вчені довели наявність зв'язку між вживанням води та зниженням індексу маси тіла.