Today.ua

Вчені назвали незамінний вітамін для схуднення

Вчені з Національної служби охорони здоров'я Великобританії з'ясували, що при дефіциті в організмі одного з вітамінів людина не зможе схуднути, навіть дотримуючись суворої дієти. Йдеться про брак вітаміну С, який може спровокувати появу зайвої ваги, поганий настрій, хронічну втому. Крім того, при відсутності цього вітаміну в людини починає знижуватися імунітет.

У більшості випадків дефіцит вітаміну С може проявлятися при неправильному харчуванні, курінні та зловживанні алкоголем.

При цьому, вчені попередили, що безконтрольно вживати вітамін С не можна. Фізіологічна потреба вітаміну С для дорослих — 90 мг/добу (вагітним жінкам рекомендується вживати на 10 мг більше, жінкам — 30 мг). Для курців і тих, хто страждає від пасивного куріння, необхідно збільшити добову норму споживання вітаміну C до 35 мг/добу.

Найбільше вітаміну С міститься в болгарському перці, капусті, папаї, цитрусових, полуниці, ананасі, ківі і манго. Полуниця, наприклад, до того ж є потужним антиоксидантом, який спалює жири. Ця сезонна ягода обов'язково повинна бути в раціоні у всіх, хто хоче схуднути.

Вітамін C не тільки задіяний при схудненні, він також підтримує імунітет, захищаючи від вірусних, бактеріальних або інфекційних захворюваннях (застуда, запалення легенів, дитячі хвороби). Він знижує кількість небезпечного холестерину LDL і тригліцеридів у крові. Також цей вітамін необхідний для утворення і підтримки колагену.

Раніше експерти розповіли, як можна за тиждень схуднути до 3 кг, практично не змінюючи свій раціон і без особливих фізичних навантажень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ