Today.ua

Вчені назвали головну помилку при схудненні

Вчені з Каліфорнійського університету назвали головну помилку всіх людей, які намагаються схуднути. Якої б дієти не дотримувалася людина, якщо вона не буде вживати достатньої кількості води - результат, швидше за все, буде не таким, як очікується. В середньому потрібно випивати 30 мл води на 1 кг ваги. Якщо ви важите 70 кг, ваша норма води складає 2100 мл в день.

"Самого по собі вживання великої кількості води буде недостатньо, щоб помітно схуднути. Але це допомагає, коли вона входить в режим харчування", — сказано в повідомленні.

За словами вчених, ця порада особливо актуальна для любителів екстремальних дієт, в рамках яких споживається багато м'яса. В таких випадках відсутність достатньої кількості рідини в організмі може не тільки знизити ефективність схуднення, але і привести до проблем з нирками.

Воду краще пити за 20-30 хвилин до їжі і через 1-1.5 години після їжі. Не забувайте про склянку води вранці натщесерце. Пиття води під час їжі і одразу після їжі не рекомендується, так як це погіршує травлення. Воду необхідно пити рівномірно, маленькими порціями протягом усього дня.

Водою вважається тільки чиста питна вода без газу. Чай, кава, соки, солодкі газованої води – водою не вважаються.

Раніше вчені з Гарвардського університету виявили прямий зв'язок між споживанням штучно підсолоджених напоїв і ризиком передчасної смерті. Цукровмісні напої у тому числі збільшують ризик розвитку раку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ