Today.ua

Вбивство журналіста Хашоггі: Ердоган зробив заяву

Виступ турецького лідера чекали з великим нетерпінням в усьому світі.

Сьогодні, 23 жовтня, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган виступив із заявою щодо вбивства журналіста Джамаля Хашоггі в будівлі консульства Саудівської Аравії у Стамбулі.

Ердоган почав з того, що висловив співчуття близьким Хашоггі. Далі він заявив, що загибель журналіста була "політичним вбивством, спланованим і здійсненим урядом Саудівської Аравії".

Тим часом стало відомо, що фрагменти тіла зниклого журналіста Джамаля Хашоггі турецькі спецслужби виявили в колодязі на території консульства Саудівської Аравії у Стамбулі.

"Турецькі спецслубжи знайшли фрагменти тіла в колодязі в саду консульства", - сказав глава турецької партії "Батьківщина" Догові Перінчек.

Раніше директор ЦРУ вилетіла до Туреччини для розслідування вбивства Хашоггі. Директор ЦРУ Джина Хаспел візьме участь в розслідуванні смерті саудівського журналіста Джамаля Хашоггі.

Президент США Дональд Трамп раніше заявив, що "кращі люди розвідки зараз у Туреччині", але деталі не розголошуються.

Нагадаємо, на початку жовтня стало відомо, що у Стамбулі зник саудівський журналіст Джамаль Хашоггі, який критикував королівську сім'ю Саудівської Аравії.

Про його зникнення стало відомо після того, як він разом із нареченою відвідав будівлю консульства Саудівської Аравії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ