Гречка є однією з найкорисніших круп, однак мало хто знає, що насправді її не треба варити - тоді цей продукт збагатить організм максимальною кількістю вітамінів та корисних речовин.
Так, гастроентеролог Олексій Парамонов заявив, що під час відварювання гречка втрачає безліч цінних речовин, і в такому вигляді ця крупа стає менш корисною для здоров'я.
Експерт наголосив, що корисні властивості гречки можна зберегти, якщо замочувати її приблизно на один день. За цей час крупа встигне добре розм'якнути, і саме в такому вигляді її корисніше за все вживати.
Тим не менш, лікар зазначив, що кожна людина може готувати гречку за своїм власним рецептом - у будь-якому випадку ця крупа принесе користь організму.
Популярні зараз
У Мережі показали інтер'єр концепту позашляховика Kraz Chumak
Рада підтримала автоматизований арешт депозитів боржників
Раніше Бундесверу: Україна отримала німецькі армійські машини Caracal
Зокрема, гречка збагачена харчовими волокнами, має маленький глікемічний індекс і багато заліза. Під час варіння крупа не втрачає цих важливих властивостей.
Звичайно, замочена гречка буде набагато кориснішою, ніж варена, однак в такому вигляді ви навряд будете вживати її щодня, але можна пройти курс відповідної дієти, щоб покращити стан свого здоров'я.
Нагадаємо, раніше ми розповіли, що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня.