Today.ua

В українців з'явилася можливість перевірити свої знання ПДР онлайн

У громадян України з'явилася унікальна можливість перевірити свої знання Правил дорожнього руху онлайн. Зробити це можна безкоштовно на сайті Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України.

"Онлайн-тренажер повністю імітує умови, в яких громадянин здає іспит на знання правил дорожнього руху в сервісному центрі МВС. У тебе буде: 20 хвилин, 20 випадково підібраних комп'ютером питань, можливість помилитися не більше двох разів для того, щоб твоя спроба здати тест вважалася успішною", - йдеться в повідомленні Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України на сторінці в "Фейсбуці".

Відзначається, що безкоштовним сервісом можна користуватися необмежену кількість разів.

Скоро в Україні може з'явитися можливість здачі іспитів на отримання водійських прав без обов'язкового навчання на спеціальних курсах з водіння.

"Сьогодні отримання водійських прав - одна з найпопулярніших послуг. Щоб її отримати, потрібно підготувати великий пакет документів, пройти кілька етапів процедур, і найважливіше - курси, в середньому 140 годин навчання. Це зайві бюрократичні навантаження на громадян, і досвід багатьох країн світу, зокрема, Німеччини, Великобританії, Норвегії, Чехії та Польщі, свідчить про те, що ці процеси можна оптимізувати і зробити отримання послуги швидше і простіше для громадян", - написав заступник міністра регіонального розвитку, будівництв і житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе в "Фейсбуці".

Нагадаємо, в Україні у тестовому режимі запрацював електронний кабінет водія, в якому є повна, але не конфіденційна, інформація про ваш автомобіль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ