Інфляція на споживчому ринку в травні 2019 року в порівнянні з квітнем 2019 року склала 0,7%, а з початку поточного року - 4,2%. Про це повідомляє прес-служба Державної служби статистики.
"На споживчому ринку в травні ціни на продукти харчування і безалкогольні напої виросли на 1,%. Найбільше (на 11,9%) подорожчали фрукти. На 1,7-0,7% зросли ціни на м'ясо і м'ясопродукти, хліб, цукор, овочі, продукти переробки зернових, рибу та продукти з риби. В той самий час на 15,3% подешевшали яйця, на 2,5-0,2% - сало, молоко, рис, сири, сметана", - повідомили в Держстаті.
Нагадаємо, раніше директор української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко заявив, що влітку вартість овочів на торгових майданчиках України знизиться на 30%.
За прогнозами, мінімальна ціна на цибулю і капусту буде дорівнювати 10-12 гривень. Картопля нового врожаю вже в останні дні червня буде продаватися за ціною 15 гривень за 1 кг. Столовий буряк на вітчизняному ринку подешевшає аж на 30%. Спад цін на овочі пояснюється надходженням на ринки України партій овочів врожаю 2019 року, а також присутністю імпортної продукції, якої нинішньої весни було закуплено велику кількість.