Today.ua

В Україні від кору померла породілля

У Сумах померла хвора на кір 24-річна жінка, яка тиждень тому народила дитину. Про це повідомив начальник управління охорони здоров'я Сумської ОДА Сергій Бутенко.

Точну причину смерті з'ясовують експерти. За словами чиновника, результати експертизи стануть відомі у четвер, 21 березня.

Також повідомляється, що у новонародженого поки що кір не діагностована, але ризик передачі вірусу від матері дитині залишається.

Про померлу відомо, що вона з ромів. Захворювання на кір у неї ускладнювалося пневмонією. Також відомо, що деякі її родичі, в тому числі і маленькі діти, також хворіли на кір.

За словами начальника управління охорони здоров'я Сумської ОДА Сергія Бутенка, перинатальний центр у Сумах до 5 квітня припинив прийом породіль і вагітних - їх будуть направляти в іншу медустанову.

Тим часом в Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ) повідомили, що Україна стала лідером серед країн з найвищим рівнем захворюваності на кір. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, у 2018 році в Україні було зафіксовано 35 120 випадків кору, а в 2017 році - 5 тисяч.

Нагадаємо, раніше в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун пояснила всі переваги вакцинації проти кору і розвіяла існуючі міфи, які вкоренилися у свідомості українців, які стали жертвами пропаганди проти щеплень від кору. Уляна Супрун зазначила, що кір - це небезпечна хвороба. Міфом, за її словами, є те, що у малюка, який перехворів, імунітет стане довічним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ