Today.ua

В Україні скасували нічний тариф на електроенергію: хто платитиме менше

Нацкомісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) з 1 січня 2019 року скасувала нічний тариф на постачання електроенергії для юридичних осіб. Про це повідомили у прес-службі НКРЕКП.

Як зазначається, з початку нового року втратили чинність тарифи для юросіб, диференційовані за періодами часу. Це дозволить забезпечити перехресне субсидування між різними категоріями споживачів на 3,5 млрд гривень.

При цьому диференційовані тарифи на електроенергію для населення, що  залишаються незмінними з березня 2017 року, продовжують діяти.

Згідно з міжнародним індексом Household Energy Price Index, вартість електроенергії для домогосподарств в Україні є найнижчою в Європі. Кияни сплачують за електроенергію у майже 10 разів менше, ніж жителі Копенгагену, – 3,64 та 32,16 євроцентів за кВт-годину відповідно.

Раніше голова НКРЕКП Оксана Кривенко повідомила, що в Україні знизили ціни на електроенергію для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Нагадаємо, з 1 липня 2019 року в Україні запрацює нова модель функціонування ринку електроенергії – регулювати вартість електроенергії буде не НКРЕКП, а ринок і ситуація на енергетичній біржі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ