Today.ua

В Україні різко дешевшають помідори: названа причина

У кінці липня ціни на помідори в Україні були "космічними", що аграрії пов'язували зі зменшенням пропозиції на ринку тепличних томатів з південних областей країни. Однак, в середині серпня сезонні овочі подешевшали на 15%, що безумовно не може не радувати українців. Саме час робити заготовки на зиму, а з такими цінами, як були ще тиждень тому, особливо запасів не зробиш.

Експерти пояснюють падіння цін на помідори тим, що на початку минулого тижня на ринок стали потрапляти помідори нового врожаю. Пропозиція продукції поступово зростала, і щоб розпродати всі наявні томати, фермерам і торговим точкам довелося знизити встановлені раніше ціни. Зокрема, подешевшали тепличні томати.

У той же час, овочі на ринках цього літа залишаються досить дорогими. В кінці літа очікується стрибок вартості картоплі. Не піднімуться в ціні морква, капуста і буряк. Варто зазначити, що ціна на овочі та фрукти в магазинах і супермаркетах вище, ніж на ринках.

Ціни на сезонні ягоди і фрукти цього літа зашкалюють. Сезонні персики, абрикоси і яблука коштують набагато дорожче, ніж банани, які везуть з іншого материка. Пояснюється це поганим урожаєм через аномальну погоду в травні-червні.

Раніше повідомлялося, що з початку 2020 року в Україні скоротилося виробництво молока і яєць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ