Today.ua

В Україні кардинально зміниться процедура отримання водійських прав

В Україні може кардинально змінитися процедура отримання водійських прав. Народні депутати від фракції "Слуга народу" внесли до Верховної Ради законопроект №2201, який має намір реформувати методику навчання наступним чином: вчити Правила дорожнього руху українці зможуть самостійно, не звертаючись в навчальні заклади; приступати до практичних занять на дорогах загального користування можна буде тільки після отримання свідоцтва про успішне проходження теоретичного іспиту. Якщо вам не вдалося здати практику з першого разу, її можна буде перездати тільки через 3 місяці.

Зараз в Україні водійське посвідчення водіям-початківцям вперше видається на два роки. Якщо протягом цього строку водій не зробив більше двох порушень, то воно замінюється на постійне з терміном дії 30 років.

— Однак навіть успішна здача іспитів в сервісному центрі МВС і отримання водійського посвідчення не гарантує того, що ви відразу ж станете впевненим водієм, — зазначили в сервісному центру МВС у Києві. — Деякі досвідчені інструктори рекомендують початківцям автовласникам сплатити ще кілька практичних занять з водіння вже на власному автомобілі.

Водії повинні будуть здавати на водійське посвідчення кожні п'ять років.
Професійні водії зобов'язані будуть проходити курси підвищення кваліфікації. Правда, іспити їм здавати не доведеться.

Нагадаємо, в Україні введуть цифрові водійські права.

Раніше повідомлялося про нову шахрайську схему на дорогах, коли у водіїв забирають права, а потім вимагають за їх повернення чималу суму грошей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ