Today.ua

В Росії вирішили оцінити “збитки“, які Україна нібито нанесла Криму

У Держдумі РФ створили спеціальну робоча групу, яка займатиметься "оцінкою збитку", який нібито завдала Україна нині окупованому Росією Криму. Про це заявив голова Держдуми В'ячеслав Володін.

Він наголосив, що робочу групу Держдуми очолив перший віце-спікер Іван Мельников.

"Що стосується аналізу шкоди і збитків, завданих Криму і Севастополю за 23 роки анексії Криму і Севастополю Україною, ми це питання обговоримо сьогодні на раді Державної Думи, і будемо переходити до прийняття конкретних рішень, в рамках яких ми постараємося з залученням економістів, вчених, академії наук, за участю представників регіонів, вивчаючи ситуацію і в Криму, і в Севастополі, вийти на підсумковий документ", - сказав він.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, у свою чергу, прокоментував цю заяву на своїй сторінці в Facebook, назвавши її "черговою кризою жанру".

"У них там в Держдумі чергова криза жанру - взялися рахувати "борг України за 23 роки анексії Криму": створили робочу групу, оцінюють збитки, все серйозно. У нас чомусь нікому в голову не приходило вимагати компенсації за кілька століть російської окупації України? А хоча...", - написав Клімкін.

Нагадаємо, раніше Рефат Чубаров заявив, що РФ переселила до окупованого Криму від 500 тисяч до 1 млн росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ