Today.ua

В Офісі президента Зеленського відреагували на послання Кадирова: оточення гаранта втратило інстинкт самозбереження

Офіс президента Зеленського дав відповідь на зухвале послання Кадирова, яке той розмістив у своєму Telegram-каналі. Із Офісу відповіли, що не коментуватимуть випади Кадирова, оскільки він не є президентом держави, а його послання містить тези, які відносяться до сфери міждержавних взаємин.

Нагадаємо, йдеться про послання Кадирова президенту Зеленському, в якому той пригадує факт шестирічної давності, коли у виступі "95 Кварталу" посміялись над плачучим Кадировим. Глава Чечні тоді був дуже розлючений, і вимагав вибачень від Володимира Зеленського, які той приніс. Кадиров прийняв вибачення. Однак тепер, 6 років по тому, глава Чечні чомусь вирішив знову повернутись до старої образи. Дехто з політологів уже висловив свої припущення щодо того, чому Рамзан Кадиров узявся за реанімацію старих образ.

Однак у його зверненні пролунав не лише спогад про стару образу, а ще й вимога зателефонувати Путіну та пообіцяти "покінчити з цією громадянською війною на сході".

Отже, в Офісі президента України відповіли, що коментувати послання Кадирова їм немає сенсу. Адже у ньому йдеться, зокрема, про сферу міждержавних відносин.

"Будь-хто у сучасному інформаційному світі має право на будь-які заяви. Але це точно не привід для пошуку якихось таємних смислів. Тому викликає певний подив така наполеглива спроба частини засобів масової інформації надати факту особистого повідомлення глави суб'єкта федерації сусідньої країни надзвичайне значення", - кажуть у коментарі, який Офіс президента дав виданню "Інтерфакс-Україна".

У посланні Кадирова говориться про речі, які входять лише до компетенції діючих президентів країн. Тобто, з Офісу Зеленського  ненав'язливо нагадали, що Кадиров перевищує свої повноваження. Зважаючи на репутацію чеченського лідера, який уміє дістати своїх недругів на іншому кінці земної кулі, можна припустити, що наші "офісівці" геть втратили інстинкт самозбереження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ