Today.ua

В Білорусі відреагували на видачу російських паспортів жителям окупованого Донбасу

Влада Білорусі не бачить для себе проблем у рішенні президента РФ Володимира Путіна спростити процедуру видачі російських паспортів жителям тимчасово окупованих територій Донбасу. Про це під час конференції "Східного партнерства", яка проходить сьогодні, 14 травня, в Брюсселі, заявив глава МЗС Білорусії Володимир Макей, передають білоруські ЗМІ.

"Я не хотів би коментувати питання видачі паспортів відповідним людям на сході України, але ми завжди виступали за те, щоб усі сторони були щиро зацікавлені у врегулюванні кризи на сході України", - сказав білоруський міністр.

Таким чином він прокоментував слова свого українського колеги Павла Клімкіна, який заявив, що видача російських паспортів на окупованих територіях сходу України становить загрозу також і для Білорусі.

Крім того, за словами Макеєва, в рамках конференції "Східного партнерства" у нього відбулася зустріч з чинним керівництвом України, на якій сторони підтвердили, що "Білорусь є важливим партнером для України".

Нагадаємо, за даними української розвідки, на окупованій частині Донбасу серед місцевих мешканців зростає невдоволення особливостями видачі російських паспортів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ