Today.ua

“Укрпошта“ доставить субсидії готівкою мільйону українців

"Укрпошта" з березня по травень 2019 року доставить монетизовані субсидії на оплату ЖКП понад мільйону українців. Про це повідомляє прес-служба "Укрпошти".

Доставка субсидій готівкою здійснюватиметься в рамках реалізації відповідного пілотного проекту.

Також компанія доставить кожному одержувачу субсидій (близько 4 млн українців) повідомлення про нарахування субсидії і про механізм виплати.

У зазначений період "Укрпошта" доставить субсидії близько 1,1 млн пенсіонерів, які отримують виплати через "Укрпошту", і максимально сприятиме своєчасному отриманню платежів за надані комунальні послуги.

Зазначається, що наразі проходить процес підписання необхідних документів з Пенсійним фондом.

Всім пенсіонерам, що обслуговуються "Укрпоштою", листоноші доставлять субсидії готівкою в день отримання пенсії.

Пілотний проект триватиме  три місяці - з березня по травень 2019 року. Після цього буде проведено аналізу ефективності проекту, а тоді буде прийматися рішення щодо його подальшого впровадження.

Субсидії виплачуватимуться щомісяця за попередній календарний місяць: у березні - за лютий, у квітні - за березень, у травні - за квітень.

"Ми готуємо мережу для безперебійного забезпечення виплат субсидій тим, хто буде отримувати їх в готівковій формі через "Укрпошту". Жодних змін чи незручностей клієнти не відчують", - зазначив гендиректор компанії Ігор Смілянський.

Нагадаємо, раніше в Україні затвердили механізм монетизації субсидій для кінцевого споживача. У Кабміні пояснили, що в березні 2019 року українці отримуватимуть субсидії на оплату комунальних послуг після монетизації державної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ