Today.ua

Україну заллє сильними дощами: синоптики розповіли, скільки днів триватиме негода

Погода в Україні в найближчі кілька днів буде дощовою. Синоптики передають на 26 і 27 квітня опади і зниження температури у всіх областях України. Пориви вітру будуть досягати до 12 метрів в секунду.

Згідно з прогнозом синоптиків Укргідрометцентру, 26 квітня у західних областях буде хмарно з проясненнями, вночі місцями пройде невеликий дощ, вдень без опадів, пориви вітру вночі досягнуть 15-20 м/с. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до +12... +17 градусів, вночі опустяться до +2...+7 градусів.

На сході України вночі без опадів, вдень повітря прогріється до +15... +20 градусів, але пройдуть дощі. На півдні країни синоптики обіцяють сонячну погоду, дощ пройде в Херсонській і Миколаївській областях. Температура повітря вдень підніметься до +16... +18 градусів, вночі похолодає до +6... +8.

У Києві в неділю вдень очікується хмарно, але без опадів. Вночі у столиці пройшов дощ, який до ранку припинився. Стовпчики термометрів вдень покажуть від +13 до +15 градусів тепла, вночі - від +6 до +8. Пориви вітру вдень будуть 7-12 м/с.

У понеділок, 27 квітня, циклон не відступить, і в Україні продовжать йти дощі. У південних і східних областях трохи похолодає, порівняно з попередніми днями. В Одесі та Херсоні синоптики передають вдень +13... +15 градусів, вночі - від +4 до +7. Жителям Луганської та Донецької областей слід очікувати зниження температури до +11... +13 градусів, пориви вітру досягнуть 11-12 м/с. По всій решті території України буде без опадів.

На Заході синоптики обіцяють сонячно, до +14... +18 градусів вдень, вночі різко похолодає до +3... +5. Жителі північних областей відчують невелике похолодання до +12... +14.

У Києві, як і раніше без опадів, вдень повітря прогріється до +13... +15, вночі очікується +4... +6 градусів. Вітер північно-західний, 7-10 м/с.

Синоптики сподіваються, що дощі погасять залишки пожеж, осередки яких активно поширюються по Україні в останні тижні.

Раніше повідомлялося, що синоптики оновили прогноз погоди на травень, обіцяючи українців спекотну погоду без опадів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ