Today.ua

Україну поділять на чотири зони для контролю за карантином: усі подробиці

Адаптивний карантин в Україні продовжили до 31 серпня. Тепер країну поділять на чотири зони за епідеміологічним рівнем поширення коронавірусу - червону, помаранчеву, жовту і зелену, для кожної з яких діятимуть свої правила.

Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов детально пояснив, як працюватиме така система. За його словами, буде проводитися моніторинг основних показників захворюванності, як це було раніше, і ті області, де показники будуть найбільше перевищені, будуть віднесені до "червоної зони".

Увага буде звертатися на завантаженість ліжок (має бути не більше 50% ), середню кількість тестувань (не менше 24 тестів на 100 тис. населення), коефіцієнт виявлення випадків інфікування (не більше 11 %), показник динаміки зростання випадків інфікування (більше 10%).

До "зеленої зони" віднесуть ті території, де вищезазначені показники не будуть перевищенні.

Але це не означає, що карантинні обмеження у "зеленій зоні" повністю будуть зняті. Серед основних вимог до населення залишиться обов’язкове носіння маски або респіратора під час перебування в приміщенні, дотримання дистанції під час проведення масових заходів (1 людина на 5 кв. м) та дотримання дистанції під час проведення заходів в установах культури (заповненість 50 % місць). Перевезення пасажирів в громадському транспорті також до кінця серпня буде дозволено виключно в межах сидячих місць.

Якщо показники будуть в нормі протягом п’яти днів поспіль, колірний індикатор регіону (червоний, жовтий, зелений) буде змінюватися.

Нагадаємо, 21 липня карантин частково послабили у Києві та в Одесі. У столиці відновили роботу шести муніципальних санаторних закладів для дітей, проте купатися на київських пляжах суворо заборонено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ