Today.ua

Українцям з Криму спростять процедуру отримання російського громадянства

Міністерство внутрішніх справ Росії пропонує українцям, які народилися в Криму і виїхали з півострова до 18 березня 2014 року, отримати громадянство РФ. Про це розповіла в.о. начальника Головного управління з питань міграції Валентина Казакова.

Зазначається, що документи про отримання російського громадянства планують надавати за спрощеною схемою, минаючи адміністративні бар'єри.

Автором  законопроекту про спрощення отримання російського громадянства для громадян України став перший заступник голови комітету у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків зі співвітчизниками Костянтин Затулін.

За його словами, на території Росії нині перебуває близько 2 млн громадян України, у тому числі близько 970 тис. "прибули з південно-східних районів країни". Він пропонує легалізувати перебування біженців із окупованих російськими найманцями територій шляхом проведення "міграційної амністії".

Крім того, законопроект передбачає визнання кримчан, які проживали на момент окупації Криму в інших регіонах України, громадянами Росії, що передбачено в окупаційному законі "Про прийняття в Російську Федерацію Республіки Крим".

Нагадаємо, в Україні відреагували на погрози Росії перекрити Азовське море.

Раніше повідомлялося, що Росія підтягує до Криму військові кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ