Today.ua

Українцям назвали причини скорочення та позбавлення пенсій

На початку лютого Кабінет міністрів України запустив масштабну програму верифікацій соціальних виплат і пенсій населення з метою скорочення витрат з державного бюджету. Про це розповів заступник міністра фінансів Юрій Джигир.

«Верифікація державних виплат спрямована на те, щоб допомогу з державного бюджету отримували саме ті, кому вона потрібна. Бюджетні кошти повинні витрачатися ефективно і прозоро, а допомога надаватися адресно. Тому проведення верифікації в інтересах не лише людям, яким дійсно потрібна допомога, але і всіх чесних платників податків», - заявив представник уряду.

У Мінфіні назвали основні причини скорочення та позбавлення соціальних виплат:

У законопроекті «Про верифікацію та моніторинг державних виплат» передбачено три етапи верифікації:

Відзначається, що перевіряти будуть пільги, субсидії, стипендії та інші соціальні виплати для населення, які надаються за рахунок місцевого та державного бюджету чи Пенсійного фонду.

Раніше повідомлялося, що верифікації пенсійних відрахувань та соціальних виплат призведуть до тимчасової призупинки пенсій окремим категоріям громадян. 

Нагадаємо, з 2019 року мінімальний пенсійний стаж щорічно буде збільшуватися на 12 місяців. Розмір своєї майбутньої пенсії українці можуть дізнатися через онлайн-банкінг Приват24.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ