Українців годуватимуть м'ясом крокодилів: угода про поставки з ПАР вже на порядку денному

Автор: Марченко Любов

Невдовзі на прилавках українських супермаркетів може з'явитися крокодиляче м'ясо. Проте це не означає, що в Україні масово відкриваються крокодилячі ферми. Зовсім ні – м'ясо рептилій постачатимуть нам із Південно-Африканської республіки. Тамтешній бізнес дуже зацікавлений у постачанні цього продукту в Україну та лобіює це питання на державному рівні.

Українців годуватимуть м'ясом крокодилів: угода про поставки з ПАР вже на порядку денному - today.ua

У Держпродспоживслужбі України відбулося спілкування у форматі відеозв'язку, в якому взяло участь керівництво Держпродспоживслужби з одного боку та керівництво відповідних органів ПАР – з іншого. Причому вперше до такого спілкування долучились посли обох держав, що свідчить: торговельні угоди між обома країнами вийшли на міждержавний рівень.

Отже, бізнесові кола ПАР зацікавлені в тому, щоб якомога ширше вийти на український ринок. Нам вони пропонують свою шерсть і м'ясну продукцію, зокрема, крокодиляче м'ясо.

Українців годуватимуть м'ясом крокодилів: угода про поставки з ПАР вже на порядку денному

Популярні зараз

ТЦК отримають додаткові права для впливу на ухилянтів від мобілізації: штрафи, блокування рахунків, стягнення майна

Спікер Зеленського розповів, який документ влітку передадуть Путіну

Пенсіонерам нагадали про пільги

Опубліковано топ-10 рейтингу українських університетів: чий диплом варто здобути

Україна, в свою чергу, готова постачати  в Південно-Африканську республіку також м'ясо, але не крокодиляче, а курятину й свинину. Крім того, наші виробники пропонують на африканський ринок українські яйця та яєчну продукцію.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Українські чиновники ознайомили своїх південно-африканських партнерів із новими умовами імпорту тваринної продукції в Україну. Зокрема, тепер для того, щоб розпочати імпортувати в Україну продукцію тваринницької галузі,  треба пройти  процедуру  акредитації для країни та її підприємств.

Нагадаємо, львівський ресторатор, який практикує в меню свого закладу екзотичні для України страви із молюсків та жаб, вирішив не купувати сировину, а вирощувати її в себе на Львівщині. Тепер у нього, крім равликової ферми, ще й квакає на всі голоси жабячий розплідник.