Today.ua

Українці зможуть обрати тариф на газ: в “Нафтогазі“ озвучили ціни і терміни

В "Нафтогазі" анонсували підвищення тарифів на газ вже цієї осені. На даний момент ціна на газ встановлена в розмірі 4,73 гривні /куб. м на рік. Однак, споживачів обрадували новиною про те, що вони матимуть альтернативу, та зможуть обрати інший тариф для підключення, згідно з яким вартість блакитного палива буде нижче.

Наприклад, в рамках тарифу "Річний" споживач протягом 12 місяців буде оплачувати газ за ціною 4,73 гривень/куб. м газу, а тариф "Місячний" пропонує газ за вартістю 3,24 грн за кубометр (з ПДВ, без урахування доставки) протягом року. Дані тарифи передбачають пост-оплату за спожитий газ. Українці таким чином можуть заощадити 1% від загального рахунку, якщо будуть платити за газ до 15 числа місяця, наступного за місяцем споживання.

Щодо бізнесу, то "Нафтогаз" пропонує три тарифні пакети з індивідуальним розрахунком ціни: "Велика справа" (з рекомендованим місячним обсягом споживання від 100 тис. Куб. М), "Зручний бізнес" (від 10 тис. До 100 тис. Куб. м) і "Все включено" (до 10 тис. куб. м).

Глава "Нафтогаз" Андрій Коболєв заявив, що в останні роки український ринок газу став дешевше через прямий імпортний паритет, і восени ціни почнуть зростати. У серпні, в порівнянні з минулим місяцем, вартість палива зросла на 0,27 грн /куб.

Раніше повідомлялося, що вже з 2021 року тих українців, які не мають лічильників на газ, почнуть відключати від газопостачання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ