Today.ua

Українці почали сплачувати за комунальні послуги

Обсяг сплачених споживачами коштів за надані у березні комунальні послуги склав 18 млрд грн, що є 100,9% нарахованих за цей період сум. Про це стверджують дані Державної служби статистики.

За постачання електроенергії українцями сплачено 4 млрд грн, що є 143,9% нарахованих сум.

При цьому, зазначається, що в березні середні нарахування разом з електроенергією на одного власника особового рахунку складали 2 296,5 грн.

Нагадаємо, раніше Державна служба статистики України повідомила, що монетизація субсидій перетворилася в боргову яму – українці накопичили ще більше боргів за комуналку.

Також ми писали про те, що під час засідання Кабінету міністрів України було ухвалено рішення про те, що отримувачі монетизованої субсидії, які не заплатили за комунальні послуги, в подальшому не будуть отримувати “живі” гроші на руки.

Окрім того, з 1 травня 2019 року українці будуть платити за комуналку по-новому - буде введено в дію закон про житлово-комунальні послуги, який змінить принцип обслуговування будинку та прибудинкової території, а також вводиться поняття абонплати за житлово-комунальні послуги і пеня на заборгованість по оплаті комуналки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ