Today.ua

Українці масово залишаться без води: “Київводоканал“ починає боротися з боржниками

Кияни, які проживають у багатоповерхівках, заборгували за водопостачання 568 млн грн. З них 399 млн грн – борг юридичних осіб, що обслуговуються "Київводоканалом". Сума загальної заборгованості сягає майже мільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба ПАТ АК "Київводоканал".

Відзначається, що за вересень працівники служб водопостачання опломбували 13,74 тис. приладів та обстежили 2,7 тис. об'єктів, з яких 65 відключили від мереж. Також компанія попередила про борги вже 13,3 тис. мешканців київських багатоповерхівок та 4,3 тис. абонентів-юридичних осіб.

Відключити від мереж водопостачання і водовідведення можуть:

Якщо абонент після отримання попередження про заборгованість, протягом 10 днів не погасив зазначену суму боргу, йому буде припинено надання послуг шляхом відключення від централізованих мереж водопостачання та/або водовідведення та опломбування водопроводу.

Споживач може відновити послуги, якщо повністю сплатить борг і витрати на від'єднання і приєднання до центральних мереж та опломбування.

Раніше повідомлялося, що напередодні опалювального сезону комунальники активно борються з боржниками, які заборгували за комунальні послуги більше 50 млрд грн. Також стало відомо, що у новому опалювальному сезоні субсидії на опалення отримають не всі українці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ