Today.ua

Український моряк сидить у камері з екс-міністром, — адвокат

Український моряк В'ячеслав Зінченко, захоплений російськими військовими біля Керченської протоки 25 листопада, сидить у двомісній камері з колишнім міністром однієї з кавказьких республік РФ. Про це повідомив  адвокат Микола Полозов, який координує захист військовополонених.

"Молодий сором'язливий хлопчина. 20 років виповнилося влітку. Перш за все запитав, чи довго сидіти йому ще в цьому "Лефортово". Засмутився, коли дізнався, що в січні слідство, скоріш за все, запросить у суду продовження тримання під вартою. Каже, хотів вищу освіту отримувати за фахом і вже подав документи до морехідного училища. Настрій у нього нормальний, депресії немає", - розповів правозахисник.

Моряк розповів, що його сусід по камері "постійно молиться", скоріш за все, виконує п'ятиразовий намаз. Особливо нічого не питає і про себе не говорить, однак охоче ділиться своїми продуктами.

"У камері є холодильник і телевізор з трьома російськими каналами. Зінченко був дуже здивований, коли побачив що про нього і його товаришів говорить пропаганда... В'ячеслав написав кілька листів рідним, однак цензура з якоїсь причини повернула їх. Але прийшло кілька листів із Москви та Пітера зі словами підтримки", - додав Полозов.

Як і інші моряки, В'ячеслав Зінченко заявив, що він є військовополоненим і не буде давати інших свідчень.

Нагадаємо, окупаційний Київський районний суд Сімферополя відправив 24 українців на два місяці під арешт за звинуваченням у порушенні держкордону.

Раніше повідомлялося, що українським військовим морякам можуть пред’явити нові звинувачення. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ